Sådan gør du din have klar til sommer

Når sommeren nærmer sig, så er det ved at være tid til at påbegynde projekt-gør-din-have-sommerklar. For hvis det danske sommervejr holder stik, så er der nogle skønne sommeraftener i sigte, og de fortjener, foruden det gode selskab, en velholdt have, som er skøn at opholde sig i. Begynd derfor med det mest praktiske; måske trænger græsset til at klippet, bedene til at blive revet og blomsterkummerne til at blive fyldt op med smukke, farverige blomster igen. Måske er tiden også til at være kreativ og anlægge et nyd bed eller andet, som kan pifte haven lidt op.

Hav styr på udstyret

Alle projekter kræver, at udstyret er i orden. Det gælder især haveprojekter, hvor der ofte lige pludselig hober sig en betydeligt mængde værktøj op, som ikke ligefrem pynter eller har godt af at ligge spredt rundt omkring. Et redskabsskur kan derfor være en nyttig løsning på det problem. Fordelen ved et skur er, at du for det første kan gemme rodet, men samtidigt også lave et overblik over hvad du har at gøre godt med, så du nemmere kan vedligeholde haven i løbet af sommeren og de næste mange somre.

Pift haven op, og pak haven ned igen

Sommeraftenerne og de varme dage er bedst at tilbringe uden for. Derfor kan blomsterne og generelt det grønne have en stor betydning for at skabe rammerne for sommerhygge. Det kan også være en god ide at anskaffe sig et godt sæt havemøbler. Når sæsonen for dem så er ovre, så kan de komme ind i redskabsskuret og de er klar til endnu en sæson igen til næste år. Det kan også være, at du gerne vil have lidt mere lys på terrassen, og så kan nogle flotte lamper også være en god investering, som på samme måde nemt kan gemmes til endnu en sommer.