Guide: sådan vælger du de rette briller

Skal du købe dit første par briller, og vil du gerne være helt sikker på, at du finder et par, som klæder din ansigtsform? Så er du kommet til det helt rette sted, da den følgende artikel guider dig til at finde de perfekte briller til netop dig.

Udvalget et stort

Det kan være utroligt svært at vælge den endelige brille, når du står hos den lokale optiker og prøver utallige af brillestel. Bunken vokser sig større og større, og jo flere briller du prøver, jo mere forvirret bliver du. Udvalget i de fysiske butikker er stort både ved valg af farve og form, derfor findes der helt sikkert et stel, som matcher dig. Faktisk kan man også sagtens købe briller online, og flere udbydere tilbyder et virtuelt try-on, som hjælper dig med at finde de rette briller gennem skærmen. briller fra Luxreaders kan for eksempel købes gennem en personlig style guide og et online try-on!

Hvilken farve skal jeg vælge?

Når du står foran valget af de nye læsebriller eller hverdagsbriller, er det en god idé at overveje, hvilken farve, som komplimenterer din hudtone bedst. Er din hudtone varm og mørk, vil stel i varme farver, som for eksempel rødlige og gullige nuancer, passe godt til dig. Er din hudtone derimod kold og lys, er det en god idé at vælge brillestel i kolde nuancer. Vil du gå med det helt sikre valg, så matcher brune og sorte brillestel de fleste hudtoner.

Til dig med en oval ansigtsform

Hvis din ansigtsform er oval, passer de fleste brilletyper til dig. Du kan derfor frit vælge mellem de forskellige former alt efter, hvad du synes klæder dig bedst. Pas dog på ikke at købe for store briller.

Til dig med en firkantet ansigtsform

For at undgå et mere kantet udtryk, er det en god idé at vælge briller med bløde og runde former. Derfor skal du helst også undgå firkantede brillestel.

Til dig med en smal og lang ansigtsform

Har du en smal og lang ansigtsform, skal du gå efter briller med tyngde på ydersiden og med bredde i brillens side, da dette klæder din ansigtsform. Smalle brillestel skal du helt undgå.

Til dig med en rund ansigtsform

Firkantede briller eller brillestel med et kantet udtryk vil klæde den runde ansigtsform, hvor du derimod skal holde dig fra runde briller.