Hvordan kommer man de ekstra kilo til livs?

Mange kæmper med lidt ekstra kilo på sidebenene. Det er ganske almindeligt. Men det kan alligevel være værd at tage alvorligt. For der er en grund til, at sundhedsprofessionelle advarer imod det. Det er nemlig ikke sundt. Og derudover er der også meget, der peger på, at det forringer livskvaliteten. Så hvis du vil dig selv det bedste, skulle du måske forsøge at komme de ekstra kilo til livs. Her kan du læse lidt om, hvad du skal stille op.

Det handler om kost og motion

Helt grundlæggende så er et vægttab selvfølgelig primært noget, du vil opnå med god kost og motion. Det ved du med garanti allerede, men der er alligevel mange, der forsøger at sælge falske historier om den nemme vej til vægttab.

Selv hvis du følger en streng diæt, eller du benytter dig af andre metoder, så er det vigtigt, at du ændrer dine vaner. Det er som regel dårlige vaner, der leder til overvægt i første omgang.

Har du problemer med selv at lægge dine kost- og motionsvaner om, kan du opsøge en kostvejleder.

Andre muligheder

Der findes som tidligere nævnt andre metoder end kostomlægning. En fedtsugning er et godt eksempel på, hvilke andre metoder der findes. Når det er sagt, så er det bestemt ingen nem løsning.

Ofte vil dette kirurgiske indgreb være en sidste udvej. Det kan være værd at overveje, hvis du er svært overvægtig. Men det har konsekvenser, som du ikke må overse. Derudover vil det ikke være til nogen nytte, hvis du ikke også ændrer på dine vaner.

Denne og andre metoder til vægttab uden kostomlægning må du aldrig benytte uden først at overveje det grundigt. Måske kan det løses på en sundere måde.

Er det noget mentalt?

Hvis du generelt kæmper med din vægt og med vægttab, så er det også en god idé at overveje, om det kunne være noget mentalt.

Det er desværre ikke ualmindeligt at lide af en form for spiseforstyrrelse eller andre mentale udfordringer, der kommer i vejen for det sunde forhold til mad – heller ikke for mænd. Er det tilfældet, skal der måske andre midler i brug.

I første omgang er det vigtigt, at du finder ud af, hvori problemet ligger. Her kan det være godt at snakke med professionelle, der har forstand på spiseforstyrrelser eller andre mentale lidelser.

Inden en slankekur må du først tage hånd om dit mentale helbred.