Hovedpine kan have en hæmmende karakter i det daglige

Rigtig mange danskere oplever med jævne mellemrum at have hovedpine. Denne form for smertetilstand lokaliseret i hovedet kan komme som følge af mange årsager og kan også være et symptom på en anden tilstand i kroppen. Hovedpine kan for nogen afhjælpes ved at genoptage en sund søvnrytme og holde kost og motion ved lige i hverdagen. For andre kan det være nødvendigt at søge behandling for sin hovedpine for at komme til bunds i de specifikke symptomer og få lindret smerterne, der ofte kan have en helt eller delvist hæmmende karakter i hverdagen. 

Hovedpine rammer forskellige steder i hovedet

Smerterne, der kommer som følge af en hovedpine, kan være lokaliseret flere forskellige steder i hovedet. Typisk rammer denne smertelige tilstand områderne omkring tindingen og panden såvel som på toppen af hovedet og området omkring nakken og baghovedet. 

Afhængig af hvor tilstanden er lokaliseret på hovedet kan det udløse forskellige symptomer foruden de smerter, der allerede vil være til stede ved en hovedpine. Eksempelvis ser man ofte, at hovedpine kan forbindes med kvalme og træthed, og tilstanden kan sågar vare i alt fra timer til dage. 

Stress og søvn kan påvirke din hovedpine 

Hvorfor er der så mange, der oplever at få hovedpine? Denne tilstand kan som sagt tilskrives flere forskellige årsager, hvor nogle vil opleve, at den er udløst af stress og mangel på søvn. Stress vil nemlig lade kroppen oparbejde et spændingsniveau, der kan udløse det, man kalder en spændingshovedpine, mens det ligeledes kan forværre allerede eksisterende symptomer på hovedpine og/eller migræne. 

Mangel på søvn kan også give anledning til smerter i hovedet, der i værste fald kan resultere i et migræneanfald. Søvn er vigtig for hovedets restitutionsproces, og får vi dermed ikke den optimale mængde af søvn, kan det forværre de allerede eksisterende smerter i hovedet og give anledning til en længere varighed af smerterne. 

Få lokaliseret og behandlet dine symptomer 

Ved vedvarende hovedpine kan det være nødvendigt at tage kontakt til sin læge eller anden behandler. I denne forbindelse er der mange, der vælger at tage kontakt til deres lokale klinik for osteopati eller fysioterapi. Begge former for terapi kan få lokaliseret smerterne, der er kommet af hovedpinen og finde frem til, om hovedpinen er et symptom på en anden tilstand i kroppen såvel som, hvilken behandlingsform der vil være mest gavnlig for at komme smerterne til livs. 

Behandling af smerter i hovedet kan tage udgangspunkt i flere forskellige behandlingsformer som eksempelvis:

  • Osteopatisk behandling, der har et fokus på hele kroppens sammenspil med hovedet.
  • Fysioterapeutisk behandling, der har fokus på genoptræningen af muskulaturen omkring nakke og hoved.
  • Kranio-sakral terapi, der behandler det kranio sakrale system i hovedet med henblik på kroppens selvkorrigerende egenskaber. 

Afhængig af hvorledes dine symptomer kommer til udtryk, vil der være en behandlingsform, der vil være særlig fordelagtig for dig, og som kan komme dine smerter til livs. Alle ovenstående behandlingsformer har også et naturligt fokus på, at kroppen efterfølgende selv skal kunne undgå smertetilstandene i hovedet, således at du selv vil komme til at spille en aktiv rolle i bedringen af dine symptomer.