Beskyt dig selv: Husk at bruge beskyttelse

I løbet af at man vokser op og bliver til en ung mand, så er der nogle ting der følger med. En af de ting er, at mange begynder at være seksuelt aktiv og her er der nogle ting, som man skal vide inden man går igang. En af de ting er beskyttelse, som er en rigtig vigtig faktor, når man skal have samleje med et andet menneske. Hvis du er nysgerrig på, hvorfor du skal bruge beskyttelse, så læs med her og bliv klogere på emnet.

Hvilket beskyttelse skal du bruge?

Hvis du er mand, så er den mest normale form for beskyttelse kondomer. Hvis du er på udkig efter nogle kondomer, så se her og find dem, som er mest optimale for dig. Hvis du har samleje med en pige, så er kondomerne vigtige, fordi de beskytter imod uønsket graviditet og kønssygdomme. Hvis du ikke bruger kondom, så er det ekstremt vigtigt at du regelmæssigt bliver tjekket for kønssygdomme hos lægen. Hvis ikke du opdager at du har en kønssygdom, så kan det have ærgerlige konsekvenser senere hen. Det er især en god ide at blive tjekket regelmæssigt, hvis du har samleje med flere end en person, så det er både for din egen skyld, men også for de andres.

Er kondomer sikre?

Kondomer er en af de mest sikre former for beskyttelse, så du kan roligt læne dig tilbage, så længe du benytter dig af det. Kondomer er en af de eneste former for beskyttelse, som også beskytter mod kønssygdomme, samtidig med at de beskytter for uønsket graviditet. Det er hurtigt og nemt at benytte sig af kondom, selvom det kan virke kringlet i starten, når man skal bruge det for første gang. Noget som er vigtigt, det er at sørge for at man har den rigtige størrelser kondom, ellers kan det drille ekstra meget at få det på.

Medbring det overalt

Det kan være en god ide at medbringe et kondom lige meget hvor du tager hen. Man ved aldrig, hvor man får brug for at skulle beskytte sig selv, så derfor er det en god ide at have et på sig. Det er især i situationer, som når man er i byen, at det er smart at medbringe et. Du kan evt. have et liggende i din pung, så du altid ved, hvor du har et.