Er jeg alkoholiker?

Mange anser en alkoholiker for at være en person, der er socialt udsat og som en person, der sidder nede i byen på bænken og drikker. Men sådan hænger det ikke sammen. Så det store spørgsmål er: ”Hvad er en alkoholiker?” eller “Hvad er definitionen på en alkoholiker?”

Hvad er en alkoholiker? 

Betegnelsen alkoholiker dækker over en person, der har udviklet en alkoholafhængighed. For at stille diagnosen alkoholiker bliver der for det meste brugt WHO’s diagnosefortegnelse ICD-10. I denne diagnosefortegnelse benævnes diagnosen som et “alkoholafhængighedssyndrom”. Det er slet og ret et andet ord for alkoholisme.

Definitionen på en alkoholiker

Alkoholisme er altså en diagnose. Og denne diagnose har nogle symptomer, som alkoholisme kan defineres ud fra. Når det kommer til symptomer og alkoholisme, så er der seks forskellige symptomer, der tilsammen giver en definition af alkoholisme.

Der er altså seks forskellige symptomer, som er med til at stille diagnosen alkoholiker. Disse seks symptomer anvendes i hele verden for at afgøre, hvorvidt en person er alkoholiker eller ej. I tilfælde af at en person har tre ud af de seks symptomer, vil diagnosen være alkoholisme eller alkoholafhængighed.

De seks symptomer er følgende:

  • Abstinenser efter alkohol 
  • Alkohol spiller en dominerende rolle i personens liv
  • Fortsat drikkeri trods erkendt skadevirkning
  • Tab af kontrol ved alkoholindtagelse
  • Toleranceøgning
  • Trang til alkohol

Kom nærmere svaret på om du er alkoholiker

Hvis du gerne vil komme nærmere svaret på, om du er alkoholiker, så er der en nem løsning på dette. Du kan nemlig tage en alkoholiker test. Denne test kan hjælpe dig med at få en afklaring.