Gode råd til dig der lider af angst

Hvis du er en af de mange i Danmark som lider af angst, så bare rolig. Det kan virke overvældende og uoverskueligt at lide af angst, men der er nogle ting, som man kan gære for at dæmpe det lidt, når man er i den ubehagelige situation. Hvis du lider af angst og har brug for nogle gode råd, så læs med her og få noget inspiration. Det er ikke sikkert det virker for alle, men du kan give det et forsøg.

Første råd: Kontakt en psykolog

Første råd er at åbne op om dine problematikker omkring din angst. Selvom det kan være svært at snakke om, så er det en god ide at få sat ord på, hvad du tænker og føler. Der findes en psykolog med speciale i angst københavn og der findes mange flere rundt omkring i hele landet. Det er en god evne at kunne sætte ord på sine følelser, så det er første råd til at komme til bunds i din angst.

Andet råd: Øv dig på vejrtrækningen

For nogle mennesker hjælper det at have en kontrolleret vejrtrækning, når de bliver ramt af et angstanfald. Andet råd er derfor, at du skal finde og øve dig på en vejrtrækning, som kan hjælpe dig, når du bliver ramt af din angst. Du kan finde flere forskellige vejrtrækningsøvelser på nettet, hvis du har svært ved at finde en rytme selv.

Tredje råd: Brug meditation

Tredje råd er meget konkret og handler om, at du kan afprøve dig med at meditere. For nogle er det super effektivt, og for andre virker det meget fjollet. Sæt dig ned og fokuser på at komme helt ned i gear og luk øjnene. Hvis du har svært ved at sidde selv i roen, så kan du evt. sætte en lydfil på, som kan guide dig igennem din meditation. Det kan være virkelig afslappende at sidde og koble hoved og krop fra, imens man laver absolut ingenting.

Fjerde råd: Dyrk motion i hverdagen

Fjerde og sidste råd lyder på, at du skal implementere motion i din hverdag, så det bliver en naturlig del af din rutine. Motion er med til at afdæmpe og forebygge angst, så det kan være en rigtig god ide at få det ind i din hverdag. Hvis det er svært at komme i gang selv, så tøv ikke med at spørge dine venner eller familie.