Forebyg hælspore – tips til dig der døjer med smerter i fødderne

Heel Pain or plantar fasciitis concept. Hand on foot as suffer from inflammation feet problem of Sever's Disease or calcaneal apophysitis.

Vi kan ikke undgå at bruge vores fødder hver eneste dag, når vi bevæger os fra a til b. Skader i fødderne kan have store begrænsninger for hvad vi kan lave i vores hverdag. Er du træt af at gå glib af alt det sjove med dine kollegaer eller familien, kommer der her tips til hvordan du bekæmper smerter i fødderne og forebygger Hælspore.

Forebyg og bekæmp hælspore

Hælspore er et knoglefremspring på hælknoglen, som oftest skyldes langvarig overbelastning, spændinger og smerter i fod- og lægmusklerne. Der findes ikke en behandling for hælspore, men man kan selv lindre smerterne og aflaste området. Det kan være en god idé at skifte løb og træning ud med cykling eller svømning, hvor belastningen på hælen ikke er så stor.

Ved at aflaste hælen, kan man over tid mindske og slippe af med hælspore og smerterne. Her kommer der 5 tips til hvordan du kan mindske din hælspore.

  • Aflastning: Brug speciallavet indlæg til hælen eller svangstøtte. Undgå at hoppe, løbe eller stå for meget op.

  • Varme- eller kulde: Varme får musklerne til at slappe af, kombinér det med kulde, som får afhjælper hævelsen.

  • Bevægelse: Aktiver dine muskler i fødderne og læg.

  • Komfortabelt fodtøj: Find det rette fodtøj til dine fødder og udskift løbeskoene når de er slidte.

  • Vægten: En øget vægt kan medføre, at kroppen belastes mere og mere, hvilket kan fører til flere spændinger.

Sig ja i stedet for nej

Ved at forebygge hælspore og bekæmpe de skader og smerter du har i fødderne, kan du fjerne de begrænsninger du måtte have i din hverdag. Du kan i stedet for at sige nej og udeblive fra oplevelser og de sjove aktiviteter med dine kollegaer eller familien, sige ja uden at skulle lade dig syre af smerter og ubehag.