Våddragt til mænd

En våddragt er så godt som næsten et must-have, når du skal i gang med surfing eller paddleboarding. Våddragten hjælper med at holde dig varm og sikre samtidigt,  at du kan blive ved med at surfe og være på vandet, selv hvis vandet er en smule koldt. Ofte er vandet i Danmark relativt koldt, indtil sommeren rigtigt kommer i gang. Det er derfor klogt med en god varm våddragt.  Våddragten skal sørge for at du ikke bliver kold og nedkølet når du er ude på dit sup board eller surfer.

Først og fremmest skal en god våddragt til mænd sidde tæt til kroppen. Det er vigtigt da neopren først har sin virkning, når våddragten sidder tæt til huden. Det hjælper til at give varme og isolering gennem neoprenen, når våddragten sidder tæt til hud og krop. Husk derfor at din våddragt skal sidde tæt og kompakt til kroppen. Det nytter ikke noget at den sidder løst hele vejen rundt. Det skal den nemlig ikke!

Selvom det kan være fristende at købe en billig våddragt, så vil dårlig pasform hurtigt give dårlig oplevelse og bagslag. Sørg derfor for, at din våddragt sidder tæt og især omkring nakken er det vigtigt, at våddragten holder tæt. Det er et af de steder på kroppen, hvor vand nemt kan komme ind. Dog skal det siges, at der ikke komme vand ind i nakken, så længe din våddragt sidder tæt til kroppen.

Når du køber en våddragt til mænd er der flere overvejelser du bør gøre inden, du bare skynder dig ud, at købe en våddragt. Du bør overveje hvornår på året du planlægger at skulle bruge din våddragt. Er det i sommerhalvåret? Om vinteren eller 365 dage om året. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, da alle våddragter inddeles efter tykkelse og forskellige typer materialer.

En tyk våddragt i 5 mm egner sig godt til surfing hele året, mens en tynd våddragt i 3 mm tilbyder surfing og aktiv vandsport i sommerhalvåret. Det er en af de ting du bør overveje, når du skal ud og købe din nye våddragt. Det er vigtigt at få en våddragt, som passer til dig og dit behov for vandsport.

Vil du kun surfe om sommeren er der ingen grund til, at investere flere tusinde kroner i en vinter våddragt, når du sagtens klare dig med en sommer våddragt, men omvendt ønsker du, at have mulighed for at tage dit sup board under armen hele året rundt, så kan det være fornuftigt at købe en våddragt, som er en smule tykkere end en almindelig sommer våddragt.

En god huskeregel er at en tyk våddragt altid er varmere end en tynd våddragt. Typisk er tykkelsen på de fleste våddragter mellem 3 og 6 mm. De fleste surfere benytter våddragter som er mellem 3-5 mm i sommerhalvåret, mens vinter våddragter til mænd er et sted mellem 5-6 mm. Hertil kombinere mange med tykke neopren støvler, neopren handsker og hætter. Det er med til at øge varme og komfort på de kolde vinterdage.