Alt du skal vide om jeans

Kan det virkelig være så svært at købe et par jeans? Ligner de alle sammen ikke hinanden alligevel? Nej, der er et stort marked for jeans i alle mulige farver, modeller og tekstiler. Brug derfor gerne lidt tid på at finde de rigtige jeans, for hvis du passer godt på dem, kan de holde i mange år.

Vælg de rigtige jeans

Når man skal købe jeans, er det vigtigt at huske at de ofte give sig mindst én størrelse. Dette sker da der er en stor del bomuld og elastik i bukserne, som giver sig ved brug. De trækker sig dog sammen igen ved vask. Dette er godt at tage in mente når man skal prøve bukserne, som derfor gerne må sidde lidt til, så der er mulighed for at de kan give sig lidt, uden at blive for store. Husk også at det kan tage tid at finde de helt rigtige bukser, så sæt gerne tid af til at prøve lidt forskelligt. Det kan nemlig være nemt at gå ind og købe de busker man plejer, uden at undersøge butikkens udvalg ordentligt. Der er nemlig et hav af forskellige jeans til mænd som er værd at prøve.

Nyt eller velkendt?

Når der skal købes nye jeans, er det en god ide at tage højde for hvad man i forvejen går med. Har du altid gået med de samme slags, kan det være en fordel at finde nogle i samme stil, da du formentlig har afklaret med dig selv, at det er de rigtige bukser for dig. På den anden side kan det også være rart at prøve noget nyt. Tiderne skifter og det kan være at der er kommet en anden model til, som du ikke har set før og som måske passer endnu bedre til din pasform og dine behov.

Guide til at bevare sine jeans

Som det allerede er nævnt, trækker jeans sig sammen efter vask, og en vask kan derfor slide på materialet. Hvis man alligevel ønsker at de skal friskes lidt op, kan man med fordel hænge dem ud en hel dag i den friske luft. Nogle gange kan lynlåsen blive mør og træls at lukke. Her kan det være en fordel at få den skiftet, enten ved en professionel eller ved en som er rigtig god til sådanne opgaver. Med en ny lynlås kan de føles helt nye igen.