Hvilket smykke skal hun have?

Står du og skal købe en gave til en kvinde du holder af? Det kan være svært at finde ud af hvilke smykker man skal kigge efter, for hvilken stil? Hvilket mærke? Og farve? Kvinder kan være svære at gøre tilfredse, så her er en guide.

Hvem er det til?

For at finde det perfekte smykke skal der tages udgangspunkt i hvem smykket skal tilhøre. Er det til din kæreste eller kone på en årsdag? Din mor på hendes runde fødselsdag? Din lillesøster til hendes studentereksamen? Smykket skal både tilpasses den enkeltes stil og lejligheden.

Hvilken type af smykke skal man købe?

Der skal også tages stilling til hvilket type af smykke der skal købes. Der er et hav af forskellige smykker til kvinder, men de mest almindelige vil være; ure, armbånd, halskæder, øreringe og ringe. Hold derfor øje med, eller undersøg, hvilke slags smykker gavemodtageren går mest med. For man kommer ikke langt med at give en ring til én, som ikke kan lide at gå med ring. Desuden skal man se om personen går med guld eller sølv, for de fleste kvinder ønsker at holde en bestemt stil.

Værd at vide om smykker

Der er desværre mange smykker i dag som indeholder nikkel. Ved at gå med smykker på daglig basis som indeholder nikkel, er der mange kvinder som udvikler nikkel allergi, som altid starter det stod hvor smykket er i hudkontakt. Dette viser sig som stærk kløe, rødme og ofte opstår der blæredannelse. Sørg derfor altid for at tage højde for at smykkerne at nikkelfri, når du køber smykker til kvinder. De fleste smykker er i dag lavet af zink eller messing, med en guld- eller sølvbelagt overflade.

Tidens tendenser?

Når man skal udvælge et smykke, vil der ofte være en række forskellige smykker, som er et eksempel på tidens tendenser. Lige nu er perler et stort hit, og det vil man også kunne se på markedet. Her skal man tage stilling til om gavemodtageren vil blive mest glad for et moderne smykke eller et tidløst smykke? Med et tidløst smykke menes der et smykke som kan bruges, selvom moden skifter. Det kan være en simpel halskæde, et anonymt armbåndsur eller nogle simple øreringe som ikke indeholder en masse detaljer. På den anden side kan man også vælge at blive inspireret af hvad der er på markedet, og vælge ud fra ens egne præferencer.