Sådan forbereder du din bil til bilsyn

Er det ved at være tid til et bilsyn? Så er der en række tiltag, du kan gøre, for at forberede din bil til synet. Med nogle simple grundlæggende trin kan du øge din bils chancer for at bestå det kommende bilsyn. Herunder kommer vi med vores praktiske tips, der kan hjælpe dig og din bil godt på vej.

 

Tjek dine lys og signaler inden bilsyn

Inden bilsynet kan du med fordel tage en tur rundt om din bil og tjekke at alle lysene virker, herunder forlygter, baglygter, blinklys og bremselys. Udskift de pærer som ikke virker som de skal, dette er nemlig ofte en hyppig årsag til et fejlet bilsyn.

 

Kontroller dine dæk

En anden hyppig årsag til at mange biler ikke går igennem et bilsyn er, at dækkene ikke lever op til kravene. Kontrolér derfor dæktrykket og sørg for at det lever op til de krav der er fra producenten (disse findes ofte på indersiden af dørkarmen). Tjek derudover også dit dækmønster for at sikre, at de er inden for de lovlige rammer.

 

Tjek af bremser og bremsevæske inden bilsyn

Sørg for at tjekke om dine bremser fungerer korrekt. Du kan lytte efter unormale lyde når du trykker på bremsen. Du kan også mærke om bremsen giver en unormal følelse eller affjedring. Kontroller også bremsevæsken og tjek om der er tegn på lækage.

 

Tjek din undervogn

En hyppig årsag til at biler ikke går igennem synet er, at der ses rust i undervognen. Undersøg derfor din undervogn for rust og anden beskadigelse. Hvis du opdager noget her, bør du få dette ordnet inden bilsynet, da du ellers højst sandsynligt ikke består dit bilsyn.

Få styr på bilens sikkerhedsudstyr inden dit bilsyn

Der er krav til at bilen indeholder forskelligt sikkerhedsudstyr, og dette skal fungere optimalt for at sikre førerens sikkerhed. Tjek derfor dit sikkerhedsudstyr såsom sikkerhedsseler, airbags og hornet, så du ved at de fungerer som det skal.

 

Klar til bilsyn

Hvis du opdager større problemer under din forberedelse til dit bilsyn, er det dog altid en god ide at få det repareret af en professionel mekaniker. Ved at følge og udføre disse simple råd, vil du have større chancer for en vellykket gennemgang og at bilen består det kommende bilsyn.