Skab den perfekte juleaften

Selvom juletiden bliver annonceret lang tid i forvejen af alverdens butikker og forretninger, så kan det alligevel ske, at man finder sig langt inde i december og er bagud med alle aspekter af den gode juleaften. December er, for mange, en af årets mest stressende måneder, og lige pludselig står man få dage fra den 24. med udsigt til et par kaotiske juledage, og hvem er interesseret i det? Det er der selvfølgelig ingen, der er, tværtimod vil mange gerne have en rolig aften med tid og overskud. Det er der heldigvis råd for. Nøglen er at være i god tid med planlægningen, så du ved, hvad det er, du ikke har styr på endnu. Hvis du tit bliver stressede i de sidste dage, så læs med herunder, hvor vi har samlet de tre vigtigste områder, der kræver lidt planlægning.

Vær i god tid med maden

En bærende søjle i den gode juleaften er selvfølgelig maden. Det er til jul vi hiver de mest inkarnerede danske retter frem, og derfor er det selvfølgelig vigtigt, at der er styr på den. For at undgå, at det bliver stresset, kan det være en rigtig god ide, at du har købt alt ind, og lagt en plan et par dage i forvejen. Det kan så nemt ødelægge julestemningen, at far vrisser af familien fra køkkenet, fordi han igen i år har glemt tiden. Tværtimod kan det være værdifuldt at invitere børnene med ind i processen, så de også kan lære, hvordan man skruer en god juleaften sammen.

Find et

En rigtig god december-aktivitet, der virkelig kan sprede julestemningen, er at hive ungerne med ud og shoppe juletræer. Juletræets værdi ligger ikke kun i sig selv, som det står i stuen. Der er også et narrativt element af traditionen, og der knytter sig en historie, om den dag man var af sted med far, til juletræet. Måske er der endda også en akkumuleret samling af historier, hvor man står i en sneklædt skov, mens man i fællesskab udvælger det helt perfekte juletræ til den helt perfekte juleaften.

Gode gaver

Mange har lyst til at underspille det, men vi kommer ikke uden om, at gaver er en meget vigtig del af julen. Det er dog også en af de områder, man har lyst til at udskyde indtil, der pludselig er panik. Hvis det er dig, så klik her for at finde den perfekte gave.