Krydr jeres herreaften med whisky

Dansk Whisky

Det er altid fedt at få samlet drengene en aften og få noget godt at spise med gode samtaler om situationen i verden. Det er også altid fedt at få vennerne samlet rundt om den grønne pokerdug for at se, om de er klar til endnu et sviende nederlag udi kropssprogets og sandsynlighedsregningens kunst. Uanset jeres grund til at samles til en herreaften kan I altid skylle efter med en sjus af dansk whisky.

Læs med her, og bliv en anelse klogere på, hvad du kan servere for gutterne, og hvorfor whisky er et godt supplement til en allerede god aften.

Hav det klar i barskabet

Som vært er det ens pligt at sørge for, at alle har noget i glassene eller i hvert fald har mulighed for at få det. Det er aldrig til helt at forudsige, hvad stemningen er til, hvis ikke man som herreaftenens vært tager teten og leder gutternes opmærksomhed hen på ens nyopfyldte barskab. Du har nemlig været så årvågen, at du har fået dig en helt ny flaske whisky hjem, som nu skal åbnes og skænkes op til gæsterne.

Hver person har typisk sin præference, når det kommer til at nyde en god og vellavet whisky. Ofte vil der være en person i et selskab, der er så optaget af, hvad der er god smag, at han nok skal fortælle, hvordan man i hvert fald ikke skal indtage sin spiritus. Heldigvis er det helt op til dig selv at finde ud af, hvordan du får mest ud af smagen.

Og selvom noget whisky kan være tænkt fra producentens side til at blive drukket ’neat’, det vil sige ’rent’ og uden andet end selve whiskyen i glasset, er det helt op til dig, om du foretrækker den ’on the rocks’, altså over en isterning, eller med et par dråber vand, så toppen af alkoholfornemmelsen dæmpes.

Dansk whisky af topkvalitet

For bare ganske få år siden var det ikke til at opdrive en whisky af en vis kvalitet uden ophav i enten Irland eller Skotland. Men sådan er det ikke længere, og faktisk har vi i Danmark flere prisvindende alkoholproducenter, som gang på gang sender spiritus i handlen i absolut topklasse. Så vil du forkæle drengene med en whisky, de ikke lige ser hver dag på hylden i supermarkedet, er det bare med at kigge nærmere på de mange lækre varianter af danske dråber.

Det kan godt være, at du risikerer lige at stjæle fokus fra grønsværen på skærmen eller fra den næste runde i kortspillet, men med en sjus fra en helt særlig flaske – enten drikken ’ren’ som den er eller udskænkning hen over en isterning – bliver aftenen kun en smule sjovere og mere luksuriøs.

Selv den mest hardcore fodboldfan eller spillets chipleader skal nok kunne sætte pris på, at alting sættes på pause i 60 sekunder, mens I nyder endnu et aspekt af jeres herreaften. Så gør jeres aften til noget endnu mere specielt, end den plejer at være, ved at sørge for de rigtige snacks og en lækker dansk whisky til at fuldende det hele.