Gaming-setup for dummies: En lyn-guide

Computer, skærm, tastatur, gamer mus – så er du klar til at game. Mere kræver det i princippet ikke at komme i gang med at nyde alverdens spil på din PC. Men selvfølgelig bliver det i praksis en lidt mere kompleks sag, hvis du virkelig vil have dit setup til at spille.

Skærmen skal kunne matche computeren

Hvis det har høj prioritet for dig, at du kan spille dine spil i de absolut højeste grafik-indstillinger, hvor alt står knivskarpt, og der er mange fps (frames per second), altså helt glidende bevægelser uden hakken, bør du investere i en stærk computer med et godt grafikkort. Men det nytter i sagens natur intet, hvis din skærm – også kaldet monitor – ikke kan følge med. Sørg derfor for, at opdateringshastigheden samt opløsningen på din skærm kan følge med det, computeren kan præstere.

Lækre input devices

Dernæst kommer de to genstande, som så at sige vil være bindeleddet mellem dig og din computer, altså dine to input devices: gamer tastaturet og gamer musen. Du vil i princippet godt kunne nøjes med en almindelig mus og et normalt tastatur, som man ville kunne finde dem rundtomkring på alverdens kontorer. Men de fleste gamere vil nok kunne blive enige om, at du så vil gå glip af en masse muligheder, og samtidig få en ikke helt så fantastisk oplevelse.

Du kan nemlig få gamer mus med en masse ekstra knapper, som du helt selv kan programmere til at kunne komme dig til i assistance i de spil, du spiller. Det er egentlig kun fantasien, der sætter grænser for muligheden med en gamer mus.

På overfladen er gamertastaturer måske knap så forskellige fra almindelige tastaturer, men tasterne på især mekaniske tastaturer har et noget bedre ’klik’, og på de fleste gamer-modeller kan du endda indstille deres farvede baggrundslys.

Held og lykke med dit nye setup!